roeach-logo.png

Ontstaan VZW

Na enkele werkingsjaren werd in 2008 vanuit een groep leerlingen samen met leerkracht Geert Fierens binnen het Sint-Michielscollege van Brasschaat de vzw Roeach opgericht.

 

Visie VZW

Roeach vzw wil vanuit een levensechte, vurige en open spirit, en in een geest van vriendschap en vertrouwen, fungeren als een katalysator in het aanbieden van creatieve projecten rond zingeving aan alle mensen.

 

Openheid

Deze projecten zijn gericht op alle mensen, ongeacht leeftijd, ras, geloofsovertuiging, politieke overtuiging, seksuele geaardheid of socio-economische achtergrond.
Roeach als vzw nodigt ook alle mensen uit om deel uit te maken van haar eigen werking.

 

In een geest van vriendschap en vertrouwen

Roeach vzw streeft geen enkel financieel winstbejag na. Zij hecht veel waarde aan organisch besturen waarbij het welzijn en de vriendschappelijke relatie van zijn vrijwillige medewerkers en hun externe relaties op de eerste plaats komt.

Gegevens Roeach VZW

 

p/a Hoogpadlaan 34   B - 2180 Ekeren

Ondernemingsnummer: 0897.270.784

IBAN BE91 7512 0362 6076

BIC AXABBE22

Een greep uit de voorbije projecten

 

2006   

 

“Step by step”

Een tv-film over hoe jongeren vandaag geloven  in samenwerking met Braambos / VRT

“Gospelconcerten met Lea Gilmore”

in samenwerking met Damiaanactie vzw

 

2008   

 

“Vuur in’t Stad”  (2008 – 2012)

Jongerenproject rond het Pinkstergebeuren in de Kathedraal van Antwerpen

 

“Petrus, de Rots op weg” (2008 – 2012)

Vertelevocatie voor jongeren en (jong-)volwassenen. In een 90 minuten durende monoloog, omkaderd door licht, geluid en kostuum, vertelt Geert Fierens de weg die de apostel Peter figuurlijk als letterlijk bewandelt tussen Kafarnaüm en Rome. Zijn groeiende vriendschap met Jezus staat hierin centraal. Deze evocatie werd reeds voor meer dan 12000 toeschouwers op meer dan 100 verschillende locaties gebracht.

 

2011  

 

“David, Tegendraads” (2011-2013) 

Vertelevocatie voor jongeren en (jong-) volwassenen. De vriend van David neemt de toeschouwer mee in zijn trektocht met zijn beste vriend als herder, krijger, poëet, koning, priester en gezalfde van de Heer. Meer dan 50 voorstellingen (+ nabesprekingen) werden op vele verschillende locaties in Vlaanderen gebracht.

 

2012

 

“The Rock Talks”, 2012

In a 90-minute monologue, framed by lights, sound and costume, hear Geert Fierens as the way the Apostle Peter figuratively taking off between Capernaum and Rome. His growing friendship with Jesus stands in the center of attention.

Shows in Washington, Albuquerque, Tucson, Denver, Atlanta / USA.

 

2014

 

“Franciscus spreekt”, (2014 – 2017)

Een man van zijn en onze tijd gepassioneerd door zijn medemens en zijn vriend Jezus. Ontdek doorheen vijf pakkende toespraken - in een hedendaagse avondvullende evocatie met licht, muziek en zang - hoe verfrissend en vernieuwend zijn woorden wel zijn.
Meer dan 100 voorstellingen in gans Vlaanderen én Nederland voor meer dan 12000 toeschouwers! 

 

2018

 

LICHT!

Bij een aantal uitgekozen schilderijen en beelden uit de kerk, vertelt Pater Vloers, op een interactieve manier, wat voor een bijzondere betekenis deze kerk-kunstwerken in zijn leven gehad hebben. Hij doet dit met zowel zin-zoekende als (kunst-)historische verhalen, maar evenzeer ook met 'les petite histoires' en met humor.
Door het "getuigend" vertellen wordt er een sfeer gecreëerd waarin de toeschouwer op een aangename en soms pakkende wijze een originele impressie krijgt van deze zoekende Pater Dominicaan naar het LICHT! in het  begin van de 17de eeuw met vele linken naar het leven van vandaag.